2014-10-08 @ 11:28:00 / Allmänt

Busenkla frallor!

Höst, regn och rusk har de senaste dagarna verkligen talat för. Jag har varit ensam med barnen på kvällarna, när Calle jobbat eftermiddag. Vad passar då bättre än att mysa till det med tända ljus, varm choklad och nybakta frallor att mumsa på!? Dessa är superlätta att göra och det behövs väldigt få ingredienser som man oftast har hemma. Receptet går att variera på många olika sätt!

 

5 dl mjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk sirap
2,5 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakblåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan sirap och vatten. Det blir en ganska kladdig deg som jag med hjälp av en sked klickar ut till bollar på plåten. Brukar toppa med lite havregryn, hackade nötter eller frön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter, tills frallorna fått fin form och färg. Servera nybakata med bregott och ost.

Receptet går som sagt variera på många sätt med olika mjölsorter, torkad frukt, nötter, honung osv.


2014-10-08 @ 10:57:10 / Allmänt

2 veckor!

Onsdag den 22/10 är datumet vi fått.. en vecka innan beräknat! Då är det dags för bebis att komma ut! Exakt om 2 veckor idag! Det är skrämmande hur dåligt förberedda vi är denna gång. Känns nästan som vi glömt bort att vi snart får en liten. Vi har knappt förberett någonting.. Vi har så mycket annat att tänka på just nu, då vi har andra projekt på gång. Får försöka ta fram bebiskläder och tväta dem, göra i ordning spjälisen osv.
Bilder från igår. 37 fulla veckor nu!