2012-11-29 @ 14:22:08 / Allmänt

En lång resa

Som några av er kanske vet, var min förra förlossning en ganska jobbig upplevelse.. Så när jag blev gravid denna gång var det med blandade känslor. Jag var förstås superglad och tacksam för det lilla livet i magen, men ändå såå rädd! Det dröjde faktiskt ändå till vecka 16 innan jag (efter tjat från vänner och bekanta) skrev in mig på mödravården. Jag sköt upp alla tankar som hade med förlossning att göra så gott som gick, men jag visste att jag förr eller senare skulle vara tvungen att ta i tu med mina känslor och bearbeta det jobbiga. Denna långa resa har nu börjat och med förvåning har jag kommit riktigt långt. Allting är tack vare min nya barnmorska. Hon är helt underbar! När jag gick in hos henne första gången var jag som ett sår som inte kunde läka... och bara efter dryga timmen, gick jag därifrån och kände mig riktigt omplåstrad.
Förra fredagen var jag ju på ett läkarbesök som jag inte berättat om för er än. Det var ett besök på sjukhuset, där jag fick prata med en aurorasköterska. Vi gick igenom vad som gick snett under min förra förlossning och gjorde en plan för den kommande. Planen är ett kejsarsnitt som kommer ske i slutet av januari. Jag har gjort det förut och jag vet hur hela proceduren går till, så därför känns det bättre än att ge mig in på nåt helt nytt, som jag inte vet hur det slutar. Min aurorasköterska har även lovat mig att jag kommer få träffa både barnmorskan som ska ha hand om mig och narkossjuksöterskan som kommer medverka i opererationssalen några veckor innan.
På måndag ska jag till sjukhuset igen. Ska både dit för att kolla bebis och njurar, men även för att prata om mitt förra snitt och det kommande. Förhoppningsvis får jag redan då ett datum för när det hela kommer ske.
 
Fortsättning följer!


Postat av: Ika

Va skönt att du har en bra barnmorska! Det är ju verkligen A och O för att man ska känna sig trygg.
Hoppas allt går bra, kram!

2012-11-29 @ 14:56:31 / http://emelieeriika.blogg.se
Postat av: Emelie - Mamman som älskar vitt

Vad härligt att du har en barnmorska som du kan trivas med! :) Och vad bra det är egentligen att det finns massa olika sätt, var och ett för att man ska kunna bli nöjd! :)

Ha en fortsatt fin kväll!

2012-11-29 @ 16:41:19 / http://njutensmula.se
Postat av: Emma - mamma till Hugo

Vad skönt att du har en bra barnmorska och att dom ser till att det blir bättre denna gång :) kram!

2012-11-29 @ 20:04:25 / http://emma.bloggwar.se
Postat av: Emma - mamma till Hugo

Vad skönt att du har en bra barnmorska och att dom ser till att det blir bättre denna gång :) kram!

2012-11-29 @ 20:04:25 / http://emma.bloggwar.se
Postat av: Nathalie

Jag fick göra ett akut kejsarsnitt, efter nästan ett dygns värkar. Det var det värsta som hänt, so oerhört traumatiskt och jag får ångest bara av att tänka på det.

2012-11-30 @ 09:55:57
Postat av: Tove

Gud va skönt! Vi ska också gå på auora-samtal, hoppas att det blir lika givande som för dig! Jag vill dock inte ha snitt..

2012-11-30 @ 10:54:03 / http://Toves.blo.gg
Postat av: Emma

Så fint att höra att du blir tagen på allvar. Min första förlossning var hemsk (dock inte kejsarsnitt) och trodde aldrig att jag skulle fixa det igen. Nu andra gången blev det en drömförlossning, mycket tack vare fantastiska barnmorskor.

Stort grattis till magen förresten! :) (Längesen jag kommenterade trots att jag är trogen läsare).

2012-12-01 @ 21:48:39 / http://emmamede.wordpress.xn--com-sla
Postat av: imma

Hej måste bara få fråga, hur fick du i genom ett kejsarsnitt? Jag var verkligen dödsrädd inför min första (och enda) förlossning och sa det både till min barnmorska och fick även prata med en aurorasköterska, men dem "skämtade" bort det och sa bara "det är vanligt att man är lite nervös, men det kommer gå bra."
Fast nu så här långt efteråt (min dotter är 9månader) är jag väl ändå rätt glad att jag klarade att föda "vanligt". Men det kommer ju inte bli nå syskon för föda igen kommer inte hända. Så blev mest nyfiken på hur du fick i genom två? Fast det lär ju bero på vart man bor, i uppsala är det omöjligt. Oj vad jag babblar, grattis till er alla iaf! :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: