2012-11-29 @ 14:22:08 / Allmänt

En lång resa

Som några av er kanske vet, var min förra förlossning en ganska jobbig upplevelse.. Så när jag blev gravid denna gång var det med blandade känslor. Jag var förstås superglad och tacksam för det lilla livet i magen, men ändå såå rädd! Det dröjde faktiskt ändå till vecka 16 innan jag (efter tjat från vänner och bekanta) skrev in mig på mödravården. Jag sköt upp alla tankar som hade med förlossning att göra så gott som gick, men jag visste att jag förr eller senare skulle vara tvungen att ta i tu med mina känslor och bearbeta det jobbiga. Denna långa resa har nu börjat och med förvåning har jag kommit riktigt långt. Allting är tack vare min nya barnmorska. Hon är helt underbar! När jag gick in hos henne första gången var jag som ett sår som inte kunde läka... och bara efter dryga timmen, gick jag därifrån och kände mig riktigt omplåstrad.
Förra fredagen var jag ju på ett läkarbesök som jag inte berättat om för er än. Det var ett besök på sjukhuset, där jag fick prata med en aurorasköterska. Vi gick igenom vad som gick snett under min förra förlossning och gjorde en plan för den kommande. Planen är ett kejsarsnitt som kommer ske i slutet av januari. Jag har gjort det förut och jag vet hur hela proceduren går till, så därför känns det bättre än att ge mig in på nåt helt nytt, som jag inte vet hur det slutar. Min aurorasköterska har även lovat mig att jag kommer få träffa både barnmorskan som ska ha hand om mig och narkossjuksöterskan som kommer medverka i opererationssalen några veckor innan.
På måndag ska jag till sjukhuset igen. Ska både dit för att kolla bebis och njurar, men även för att prata om mitt förra snitt och det kommande. Förhoppningsvis får jag redan då ett datum för när det hela kommer ske.
 
Fortsättning följer!

2012-11-29 @ 13:26:22 / Allmänt

Juljul!

Ni som följer mig på instagram vet att de senaste dagarna har gått till att rensa igenom alla garderober i lägenheten. Har även börjat julstäda och sätta upp lite julpynt, så nu börjar verkligen julstämningen infinna sig! Ute ligger ett tunt snötäcke och här inne har en glöggdoft spridit sig över lägenheten! Mys!!
Snart börjar det närma sig lillans allra första luciauppträdande! Så himla mysigt! Filmkameran är förberedd och tomtekläderna inhandlade! :-)

2012-11-26 @ 22:06:00 / Allmänt

Dagen + paketkalender

Idag har vi hållt igång hela dagen! I alla fall jag! Började med att gå upp och göra scones, sen åkte vi ut för att göra lite ärenden. Var bland annat hemma hos en tjej och köpte begagnade kläder till Maja. Fick en hel påse med superfina grejer till löjligt billiga priser. Så bra när man kan fynda! Eftermiddagen ägnade jag åt att rensa allt i Majas rum. Både kläder och leksaker... och även om hennes rum är ganska litet tog det timmar innan allt var i sin ordning!
På förmiddagen var vi även och letade efter lite saker till lillgummans paketkalender. Hade inte tänkt göra någon i år först, men när Calle sa att han tyckte det vore kul ändrade jag mig ganska snabbt! :-)
Fyndade de här söta träleksakerna på netto till riktigt bra priser! Tänkte dela upp dem och lägga några stycken i varje paket. Har ni några mer tips på grejer man kan lägga i, så tar jag tacksamt emot dem! Det måste vara billigt, men får heller inte vara "skitsaker"... Svårt! Ska nog lägga nåt russinpaket, nån liten tomte, en leksaksbil osv.