2012-07-31 @ 19:05:05 / Allmänt

Maja snart 1,5 år

Ord:
Mamma
Pappa (Ibland Bappa)
Vovve/Vovv-vovv (Hund)
Titti (Kisse)
Pindel (Spindel)
Gåka (åka)
Hätt (Häst)
Botta (Borta)
Tittut
Jacka
Sko (tidigare sa hon koko)
Tjöja (tröja)
Kaka
Luut (Slut)
Dumma dej!
Sitta
Bamt (varmt)
Oppa (hoppa)
Blåmmblåmm (boll/ballong)
Titta
Mer!
Ute
Tatt (Tack)
Gjass (glass)
Batten (vatten)
Djicka (Dricka)
Kom
Jita (rita)
Mommo (mormor)
Bappen/nappen
Brumbrum (Om bil, cykel och andra fordon på hjul)
Stäng (Kan också betyda öppna)
Gunga (först sa hon gunggung, sen gunGa och nu gunga)
Umpa (Rumpa)
Nisa (Näsa)
Pippi (Fågel)
Nini (kanin)
Namnam (mat/dryck hon inte vet namnet på)
Blija (Blöja.. tidigare sa hon blöbbla)
Byta blija
Hej
Hejdå
Ja
Nej
Ajaj
Mer
Bamba/bamb (Bajsa/bajs)
E de? (Vad är det?)
La (Jag vill ha)
 
Vet att det är några till som jag inte kan komma på just nu, men jag uppdaterar efter hand.
 
Namn:
Udde (Ludde, min bror)
Ida (Majas kompis mamma)
Nona (kompisen Nova)
Pia
m.f
 
Hon brukar försöka härma de flesta ord/namn om hon vill - om jag säger "mamma heter Felicia", säger hon "Elisa!".. men namnen ovan är sånna hon brukar säga.
 
Låtar:
Hon brukar sjunga på flera låtar, men den som är mest klockren med både melodi och ord är lilla snigel som hon lärde sig runt ett år. Hon sjunger även med i en del andra sånger och hittar också på sina egna. En av hennes favoritlåtar är Euforia. I versen nynnar hon fint och gör lugna rörelser med armarna och i refrengen sjunger hon "up up up!!!" och viftar med händerna upp i luften.
 
Piloten Maja provsitter i flygplanet med morfar
 

2012-07-30 @ 18:34:52 / Allmänt

Hej igen!

Sorry för dålig uppdatering, men vi har verkligen haft annat för oss. Började jobba igen förra veckan och på eftermiddagarna var det så fint väder, så vi var ute. I onsdags var vi uppe på berget.. njöt av utsikten och åt våfflor med glass. I torsdags var vi hos Majis morfar och firade min bror lite i efterhand.. Vi satt ute vid min pappas damm och smaskade i oss grillat. Fredagen spenderade vi hos Majas farmor, där vi än en gång blev bjudna på god mat. I lördags var det cruising här i stan. Först var vi på flygfältet på bilutställning där lillan fick provsitta morfars flygplan och på kvällen åkte jag och Calle på fest. Igår var vi hos min mamma där vi åt den bästa frukosten på läänge.. Yoghurtar, nybakat bröd, massa pålägg, blåbär, hallon, jordgubbar, olika juicer m.m. Där fick ni en liten sammanfattning av de senaste dagarna och här kommer även lite bilder.
 

2012-07-23 @ 12:40:30 / Allmänt

Måndag

God middag!
Här har vi lyckats vända totalt på dygnet! Efter att lilllstumpan sovit en timma igårkväll vaknade hon och somnade inte om förrän efter 12 (Hon har det lite jobbigt med 4 kindtänder som är påväg upp)... men vi hade det ganska mysigt ändå! Åt lite nattamackor och såg på Mamma Mia. Maja satt precis som fastklistrad framför tv-rutan och sjöng "danta danta" (dansa dansa). Idag kom vi inte upp förrän kvart över tio och då ställde ja mig och gjorde scones och smoothies. Inte helt fel start på dagen!