2012-08-29 @ 21:31:00 / Recept

Kotletter i ugn

God kväll!
Tänkte bara kika in här med ett superssmaskigt middagstips! Kotletterna kan även bytas ut mot kyckling eller fläskfilé. Och den kokta potatisen mot ris, hasselbackspotatis osv. Det blir gudomligt gott! Enda nackdelen är att det ska vara inne läänge i ugnen, men man kan ju göra annat under tiden!
Av dessa mått blev det lagom med mat för mig, Calle och Maja.
 
4 kotletter
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
0,5 dl soja
2 tsk sambal oelek
 
Ställ ugnen på 175 grader.  Vispa ihop (med en vanlig handvisp) grädde, crème fraiche, soja och sambal. Lägg i kotletterna råa i en form, krydda lite om så önskas och häll över såsblandningen. Lägg över folie och ställ in i ugnen 1,5 - 2 h. Min fick stå inne lite extra när jag nattade Maja.. Cirka 2 timmar och 15 min.. snacka om att kotletterna var möra och goa!
Tyckte såsen kunde blivit lite tjockare och smakat lite mer, men det löste jag med örtsalt! Nästa gång ska jag mixtra lite med receptet och kanske slänga i en vitlöksklyfta.


Postat av: Anna - Novas mamma

Åh, det där receptet brukar jag använda till kyckling men då med massa teryaki-sås och vitlök i också. GUDOMLIGT gott :D

2012-08-29 @ 22:16:28 / http://viplusett.blogg.se
Postat av: Lina - Mamma till Anabelle & Alicia

Har faktiskt testat det receptet två gånger då många sagt att det ska bli så gott. Köttet blir mört men såsen blev jättegrynig och äcklig båda gångerna.. Smaken var det inget fel på men som sagt riktigt grynig och äcklig blev den. Är det bara min som blir så eller? :P

2012-09-07 @ 11:57:10 / http://linajohnssonlifemyway.blogg.se
Postat av: linda

MUMS! detta ska jag testa nån dag, behöver massa ny inspiration så det inte bara blir kyckling kyckling kyckling hela tiden! :D kan man slänga i frysta kotletter eller bör dom vara tinade?

2012-09-11 @ 17:46:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: