2012-08-29 @ 21:31:00 / Recept

Kotletter i ugn

God kväll!
Tänkte bara kika in här med ett superssmaskigt middagstips! Kotletterna kan även bytas ut mot kyckling eller fläskfilé. Och den kokta potatisen mot ris, hasselbackspotatis osv. Det blir gudomligt gott! Enda nackdelen är att det ska vara inne läänge i ugnen, men man kan ju göra annat under tiden!
Av dessa mått blev det lagom med mat för mig, Calle och Maja.
 
4 kotletter
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
0,5 dl soja
2 tsk sambal oelek
 
Ställ ugnen på 175 grader.  Vispa ihop (med en vanlig handvisp) grädde, crème fraiche, soja och sambal. Lägg i kotletterna råa i en form, krydda lite om så önskas och häll över såsblandningen. Lägg över folie och ställ in i ugnen 1,5 - 2 h. Min fick stå inne lite extra när jag nattade Maja.. Cirka 2 timmar och 15 min.. snacka om att kotletterna var möra och goa!
Tyckte såsen kunde blivit lite tjockare och smakat lite mer, men det löste jag med örtsalt! Nästa gång ska jag mixtra lite med receptet och kanske slänga i en vitlöksklyfta.

2012-08-28 @ 21:50:13 / Allmänt

Trött mamma + Duktig bebis

God kväll!
Sitter i soffan och är dötrött! Efter arbetsdagen 7-16.30 åkte jag och handlade.. sedan bar det raka vägen hem för att göra storkok på köttfärssås & spaghetti. Nu ska jag slänga mig i säng så att jag är pigg och glad när klockan ringer 05.30 i morgon.

 Min älskade tjej har blivit såå duktig på att prata! Hon kan sätta ihop flera ord tillsammans och gör sig lätt förstådd.. oftast i alla fall ;-) Igår var Calle med henne på 1,5-års kontroll på BVC. Hon fick vaccin, vägdes (10,7 kg), mättes (81 cm) och utsattes för några utvecklingstester. Sköterskan frågade bland annat efter olika kroppsdelar, som hon pekade ut utan problem.

2012-08-27 @ 22:05:49 / Allmänt

Lördagen

 Lördagen var verkligen supermysig! Vi var på barnens dag där Majis bland annat fick hoppa hoppborg och rida "hätt"! Jösses vad stolt hon blev när hon red på hästen! Jag trodde aldrig hon ens skulle våga över huvud taget, men det gjorde hon! Och fick hon bestämma skulle hon göra det flera gånger om.. för när hon gått av sa hon "meer, meer! hätt!". På kvällen kom Majis farmor å bonusfarfar för att fira Calle som fyllde år igår! Det blev fika och pizza och sen stupade lillan i säng!
Hon såg för rolig ut med hjälmen, västen och ballongen som hon höll hårt i!